Disa këshilla për aknet

Publikuar më: 19-12-2012
Disa këshilla për aknet

Kurrë të mos i shtypësh puçrrat. Rrezikon vetëm që të thellosh infeksionin apo të krijosh një shenjë në lëkurën tënde. Një truk i rënduar nuk i fsheh puçrrat dhe është i rrezikshëm. Ndalon ajrosjen e lëkurës dhe i përkeqëson puçrrat.  Por egzistojnë produkte kozmetike specifike të lëkurës për këtë problem, që nuk dëmtojnë por madje dhe janë kurative. Në të njejtën kohë janë të afta dhe t’i mbulojnë mirë puçrrat.

Higjena  edhe pse është e domosdoshme për të patur një lëkurë të shëndetshme nuk është shkaktare e akneve. Merri në konsideratë arsyet e tua dhe do të shohësh që puçrrat do të zhduken. Puçrrat në të vërtetë janë një mbledhje e atyre shqetësimeve të brëndshme që gjejnë një mënyrë për të dalë jashtë. Kjo është e mundur falë një lidhje të drejtëpërdrejtë mes lëkurës dhe gjendjes psikologjike. (ModeandMakeUp.com)