Çaji jeshil, tonifikues lëkure

Publikuar më: 16-12-2012
Çaji jeshil, tonifikues lëkure

Çaji jeshil është një përbërës i fuqishëm me anti-oxidant dhe natyrisht përmban acid tonik, theobromine, dhe polyphenols. Këto përbërës lehtësisht trajtojnë dhe riparojnë lëkurën tuaj me çaj jeshil tonfikues, duke e pastruar dhe zvogëluar pamjen e shëmtuar të poreve të papastra, por duke ju dhuruar edhe një lëkurë të bukur, me shkëlqim rinor. Përdorimi i çajit jeshil në shtëpi është një mënyrë e thjeshtë për të rritur rutinën e kujdesit ndaj lëkurës tuaj. Këtu janë disa hapa të dobishëm që do t’ju tregojnë se si të bëni një çaj jeshil toner.

Shtoni 1 qese çaj jeshil ose 2 tbsp. (30 ml) çaj jeshil në 1 filxhan (236 ml) ujë të valë.

Lëreni cajin të ziejë për 3 deri 5 minuta.
Hiqeni qesen me çaj dhe derdhni lëngun në një enë me ajër të ngjeshur. Nëse jeni duke përdorur natyral çaj jeshil, çaj hidheni më parë nëpër një filtër site. Për ajrin e ngjeshur mund të përdorni edhe një shishe të vogël, të pastër spray për të ruajtur këtë recetë çaj jeshil toner.

Aplikoni në shtëpinë tuaj çaj jeshil toner për fytyrën tuaj dhe të qafës 2 herë në ditë. Kjo mund të bëhet duke zhytur një top pambuku në çaj dhe duke e vendosur atë në lëkurën tuaj. Nëse jeni duke përdorur një shishe sprai, lyeni lëkurën vetem me çaj. Mos e shpërlani fytyrën në fund.

Nëse ju tepron nga masa e përgatitur mund ta vendosni në frigorifer dhe ta ruani për 3 ditë. (ModeandMakeUp.com)